Hulp bij schade

Een ongeluk zit in een klein hoekje dat weten wij allen maar al te goed. Het kan zo maar gebeuren dat je tijdens de uitvoering van je vrijwilligerswerk voor de Vereniging 55+ Helvoirt zelf schade hebt. Of dat je schade aan een ander hebt toegebracht. Dat is erg vervelend voor jezelf en / of een ander. Naast het leed en de daarbij komende problemen is vaak sprake van financieel ongemak.

Wat te doen?

In eerste instantie bekijk je natuurlijk of je eigen verzekeringspakket hiervoor een oplossing biedt. Als vrijwilliger van onze vereniging heb je echter ook nog aanvullende rechten: zowel de Vereniging 55+ Helvoirt als de gemeente Haaren hebben hiervoor aparte polissen afgesloten. Veelal zijn deze aanvullend op je eigen polissen. Dat is dus allemaal goed geregeld. Maar hoe weet je nu wat je precies moet doen als zich onverhoopt een schade voordoet?

De Vereniging 55+ Helvoirt wil je daar graag bij helpen. Is er schade tijdens de uitoefening van de overeengekomen vrijwilligersactiviteiten en kom je er met je eigen verzekering niet goed uit, dan neem je contact op met bestuurslid dat verzekering in zijn of haar takenpakket heeft. Hij/zij zorgt dan voor een goede begeleiding en een adequate afhandeling van het schade geval.

Waarom deze service?

De Vereniging 55+ Helvoirt vindt dat vrijwilligers die zich belangeloos inzetten voor de vereniging, lees hun mede senioren, geen redelijkerwijs door de vereniging te verzekeren persoonlijke financiële risico’s mogen lopen.