Telefooncirkel: Een vriendelijk belletje in de ochtend

In een tijd waarin het belangrijk is om met elkaar in contact te blijven, is er een eenvoudig en behulpzaam initiatief genaamd de Telefooncirkel. Dit is een vriendelijke service, speciaal voor mensen die alleen wonen, vooral ouderen. Elke ochtend, vanaf half negen, bellen deelnemers elkaar op volgens een vast schema. Zo kunnen ze elkaar beter leren kennen en voelen ze zich veilig en verbonden.

Het doel van de Telefooncirkel is om een gevoel van gezelligheid en veiligheid te bieden. Door samen te bellen, weten de deelnemers dat ze er niet alleen voor staan. Dit is geruststellend voor hen en voor hun familieleden, die weten dat er elke dag iemand is om mee te praten.

Het systeem van de Telefooncirkel is simpel maar effectief. Een vrijwilliger begint de ketting door de eerste persoon te bellen. Als die niet opneemt, wordt er contact opgenomen met de noodcontacten om te controleren of alles in orde is.

Aanmelden en informatie

Als je interesse hebt om deel te nemen aan de Telefooncirkel of als je meer wilt weten? Dan kun je contact opnemen met Welzijn Vught. Bel naar 073-6565350 op werkdagen tussen 09:00 en 13:00 of stuur een e-mail naar vhd@welzijnvught.nl. Ze zullen dan een afspraak maken voor een kennismakingsgesprek met de coördinator, zodat je snel kunt beginnen met bellen.