Seniorenbussen worden voor één dag ‘Stembus’

Gratis met de Seniorenbus Vught naar het stembureau

Op 18 november vinden er in Vught en Helvoirt herindelingsverkiezingen plaats. Dan wordt een nieuwe gemeenteraad gekozen. Die gaat de komende 5.5 jaar het beleid in Vught bepalen. Het is voor onze lokale democratie van groot belang dat iedereen in Vught die kiesgerechtigd is, gebruik kan maken van het democratisch grondrecht om haar of zijn volksvertegenwoordiger te kunnen kiezen. Dat geldt ook voor senioren, en met name ook voor die senioren die niet over eigen vervoersmiddelen beschikken om naar het stembureau te gaan. Daarom rijdt op 18 november a.s. de Seniorenbus Vught alle senioren die daar behoefte aan hebben gratis naar het stembureau. In Vught, maar ook in Cromvoirt èn Helvoirt

Hoe werkt het?

Tot 17 november kunnen senioren zich melden bij de planning van de Seniorenbus Vught (073-711 3191 of seniorenbusvught@gmail.com ). Die is dagelijks van maandag tot en met vrijdag bereikbaar tot 13.00 uur. U moet daarbij aangeven van welke van de drie bloktijden U gebruik wilt maken: tussen 10.00 en 12.00 uur; tussen 13.00 en 15.00 uur of tussen 17.00 en 19.00 uur. U geeft uw adres en telefoonnummer op en U krijgt vóór 18 november te horen hoe laat U wordt opgehaald. Het is handig als U dan met de jas aan klaar staat. Wij kiezen stembureaus die makkelijk toegankelijk en bereikbaar zijn. Blinden of slechtzienden brengen we naar het stembureau in Zaal van Berkel, waar voor hen speciale voorzieningen, zoals een stem-mal,  aanwezig zijn.

Wat moet U meenemen?

Neem uw stempas mee plus uw paspoort, identiteitsbewijs of rijbewijs. Dit mag maximaal 5 jaar verlopen zijn. Uw rollator kan ook met de bus mee.

Nog andere voorwaarden?

U moet zelfstandig kunnen in- en uitstappen en zelf uw gordel om kunnen doen. Verder moet u in de bus (en in het stembureau) een mondkapje dragen. En natuurlijk klachtenvrij zijn.