Lezing over groene kernenergie in het HelvoirThuis

Kernenergie komt weer uit het verdomhoekje. In de energiediscussie pleiten velen weer voor kernenergie. Maar dan wel veilig! Met thorium als brandstof in plaats van uranium. Groene kernenergie!

Op dinsdag 22 november geeft Gerard Smals in het HelvoirThuis een lezing over deze vorm van kernenergie. Door omstandigheden is deze aankondiging niet meegenomen in ’t hofblad, vandaar deze brief.

In een tijd waarin aardgas en olie schaars worden is kernenergie weer een serieuze optie naast energie uit wind en zon. Groene kernenergie! Door thorium, een metaal dat overal in wereld voorkomt, te gebruiken zouden de grote problemen rond kernenergie in één klap worden opgelost. Thorium is duurzaam, veilig, geeft geen CO2, kent geen afvalprobleem en levert grote hoeveelheden goedkope stroom, zegt Gerard Smals.

Moeten we dan stoppen met zon en wind? “Helemaal niet”, zegt Gerard Smals. “Maar met zon en wind kan de opwarming van onze aarde nooit voldoende beperkt worden. Het zou onverstandig zijn thorium links te laten liggen.”

Gerard Smals praat ons bij over ‘de andere kernenergie’. Hij zet de belangrijkste argumenten voor het gebruik van thorium op een rij. Smals is opgeleid aan de KMA in Breda tot officier in de atomaire, biologische en chemische oorlogsvoering. Later was hij werkzaam in de automatisering. Hij beheert de site groenekernenergie.nl. Gerard kan boeiend vertellen. Mis deze lezing dus niet.

De lezing in het HelvoirThuis begint om 19.30 uur en duurt, inclusief een korte pauze, ongeveer anderhalf uur. Inloop vanaf 19.00 uur.

Voor deze lezing is de entree 3 euro voor leden van de Vereniging 55+, voor niet-leden 5 euro. De koffie/thee is inclusief. Belangstellenden uit Helvoirt die geen vervoer hebben, kunnen dit laten weten via e-mailadres: annemarievh1@hotmail.com. U wordt dan opgehaald en thuisgebracht.

Tot 22 november in het HelvoirThuis!

Werkgroep lezingen Vereniging 55+

Annemarie van Hoof, Andries Weitenberg en Peter Corvers