Klassiek in beeld

Muziek is het voedsel van de ziel. In het leven van ons allemaal speelt muziek letterlijk een hoofdrol om ons gevoel te vormen en te uiten. Maar muziek bestaat in vele soorten. Een troost: ze is voor iedereen! Klassiek, populair, licht, zwaar, met of zonder gebruik van instrumenten, muziek raakt altijd wel een snaar die ons doet trillen van vreugde, verdriet, vrolijkheid, ontroering of welk gevoel ook!

Maar de zogenaamde klassieke muziek staat toch wel bij de meesten als hoogste aangeschreven. Niet terecht overigens, maar toch….

De Muzieksalon presenteert op originele wijze in enkele afleveringen de groten uit de muzikale periodes van de klassieke muziek. In het eerste deel komen de misschien wel meest bekende aan bod: Bach en Mozart. In beeld en geluid wordt het leven van hen geschetst, gelardeerd met prachtige delen van hun werk.

  • De machtige Bach, grondlegger van de barokmuziek, maar ook uitvinder van muzikale technieken en ritmes die tot heden alle muziek bepalen, zelfs de popmuziek!
  • Dan Mozart, het kind-genie, schepper van honderden werken voor alle instrumentale en vocale bezettingen.

Maar hun levens gaan niet over rozen. Succes en persoonlijk verdriet bestempelen hun geniale werk en zijn er de weerslag van.

Wie meer wil weten en horen van deze muzikale monumenten moet zeker komen luisteren en kijken. Presentatie: Jo van Dinther.

Donderdag 24 februari 2022 | 14:00 – 16:00 uur | Rode Rik, Van Sonstraat 49, Vught | Entree € 2,–

Uitsluitend toegang met QR code met booster op papier òf via de QR Corona Check app. Mondkapje op bij binnenkomst.

www.ouderensamen.nl