Zomerschool

Nog plaatsen beschikbaar voor de Zomerschool

Op dinsdag 28 juni gaat de 13e editie van de Zomerschool Vught van start. Vanaf het moment dat de inschrijving is opengesteld heeft het storm gelopen met de aanmeldingen. Het ruime aanbod spreekt veel 55-plussers uit de gemeente Vught aan, waardoor een aantal activiteiten helaas al vol zit. Maar er zijn nog steeds plaatsen beschikbaar.

Sportief

Vind je het leuk om deel te nemen aan een sportieve activiteit? Schrijf je dan in voor de zomeravondwandeling in het Reeburgpark of voor een partijtje jeu de boules. Je kunt ook meegaan met de fietstocht naar de Heemtuin in ‘s-Hertogenbosch. Ook als je niet in het bezit bent van een elektrische fiets is het tempo goed bij te houden.

Excursie

Deze zomer krijg je de kans om een kijkje te nemen achter schermen bij de Brandweer. Je zult er versteld van staan wat er allemaal in zo’n brandweerauto kan worden opgeslagen. Begin juli gaan we naar het voormalige klooster Mariënburg, met als extraatje een bezoekje aan het Lieveheersbeestjesmuseum. Voor beide activiteiten zijn er nog enkele plaatsen beschikbaar.

Creatief

Liever creatief bezig? Bij Reinier van Arkel kun je een prachtige vaas, vogel of schaal maken van keramiek. Ook in de kookworkshop bij de Scheve Schup kun je je creativiteit kwijt. Hier ga je zelf een lunch bereiden met verse groenten uit de tuin. Of je kunt je eigen potje honing produceren bij het honing slingeren.

Ontspannen

Ben je wat minder goed ter been? Of heb je even geen zin om je in te spannen? Dan staat er voor jou een ontspannen filmmiddag op het programma. Als je op zoek bent naar innerlijke rust en bewuster wilt leven, moet je zeker deelnemen aan de workshop Mindfulness. Diegenen die graag hun hersens willen trainen, kunnen zich inschrijven voor een leuke ‘hersenkrakers’ quiz in DePetrus.

Tot 1 juli kun je je voor maximaal 4 activiteiten inschrijven. Na 1 juli mag je je aanmelden voor extra activiteiten, die nog beschikbaar zijn. Bekijk het hele programma op www.ouderensamen.nl/zomerschool2022

Wil je graag deelnemen aan één van deze activiteiten? Meld je dan snel aan via het inschrijfformulier uit de programmafolder of via de website van ABZ.