Geheugen Café Vught, Helvoirt, Cromvoirt  

op woensdag 8 september 2021 bij WZC Theresia, Molenrijnselaan 48, 5262 TN Vught
Aanvang 19.30 u. Inloop met koffie/thee vanaf 19.00 u. De toegang is gratis.

EEN ANDERE KIJK OP DEMENTIE

door Karin Willemsen

Karin Willemsen werkt 30 jaar in de ouderenzorg in verschillende functies: fysiotherapeut, kwaliteitsdeskundige, intervisor, coach, manager en nu als trainer en adviseur. Zij voelde zich vanaf de kennismaking extra betrokken bij mensen met dementie.

In 2010 kreeg zij zelf geheugenklachten, viel een jaar uit in werk en werd uiteindelijk verdacht van een vroegtijdige dementie. Zij werd onderzocht in het Alzheimercentrum.
De oorzaak van haar klachten bleek oplosbaar. Ze herstelde en voelt zich nu rijk met de ervaring van binnenuit. Ze kan vertellen hoe het is om te leven met een fors geheugenverlies, oriëntatie problemen, mensen niet meer te herkennen, de aandacht niet meer te kunnen verdelen. Hoe de omgeving haar kon maken (ruimte geven) en breken (overnemen, invullen). Deze ervaring gaf haar de mogelijkheid een andere kijk op dementie te ontwikkelen. Zij wil graag haar ervaring delen om mensen met dementie een stem te geven.

Omdat er vanwege de coronamaatregelen slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar is, kun je alleen deelnemen na aanmelding per email via  geheugencafevught@gmail.com
Je krijgt een bevestiging als je kunt komen.

Bij over intekening hanteren we een wachtlijst, dus vermeldt bij aanmelding ook een telefoonnummer waarop je bereikbaar bent.

Seniorenbus

Mensen die vervoerd willen worden melden dat uiterlijk op 1 september 2021 bij de Seniorenbus. Tel 073-7113191 of per e-mail seniorenbusvught@gmail.com

Voor de Seniorenbus zijn de volgende corona maatregelen van toepassing:
niet meer dan 3 passagiers in de bus,
een mondkapje is verplicht,
geen klachten,
en de bekende hygiënemaatregelen.

Abonnees betalen het gebruikelijke tarief (één bonnetje per rit) en niet-abonnees kunnen mee voor €1,25 per rit (= enkele reis). Contant betalen in de bus en het liefst met pin.

Het Geheugencafé is één van de activiteiten van het Dementienetwerk Vught en wordt georganiseerd door een werkgroep met vertegenwoordigers van Vughterstede, Huis73 Bibliotheek Vught, Ouderen Samen, Vereniging 55+ Helvoirt en ABZ.

Het Geheugencafé Vught wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Vught.

Met vriendelijke groet,

De werkgroep GeheugenCafé Vught, Helvoirt, Cromvoirt: Marianne van Boxtel, Henriëtte van Lamoen, Joske Jansen, Edward de Vries, Anneke van Wijmen.