Beweegroute Helvoirt wint landelijke finale

30 maart 2019 was me het dagje wel. Met een bus vol met lokaal actieve burgers en enkele professionals waren we precies om 10 uur in Amersfoort. In de voormalige Prodent fabriek hadden de 12 deelnemende provincies allemaal een stand ingericht op de toegewezen tafel. Wij weken af met onze korfbalpaal vanuit het motto: ‘Stil zitten? Geen bal aan!’. Tegen inlevering van een bij het ticket geleverde balletje kon je bij ons 3 keer gooien en een heuse cd winnen. Alle balletjes leverden ons uiteindelijk de 2e plek van deze publieksprijs en zo € 77 op…
Naast de stands waren er continu interessante workshops, allen betrekking hebbend op ondersteuning bij burgerinitiatieven. Daarnaast waren er ook verscheidene Fondsen aanwezig om meer te vertellen over de route om via hen plannen te realiseren. En er waren heel veel kraampjes met diverse koopwaar. Er was dus van alles te doen en ‘Kern met Pit’ had er ook voor gezorgd dat iedere bezoeker 4 muntjes had voor een hapje en een drankje.
Rond half vier begon de finale. Steeds werden 3 provincies op het podium gevraagd en kreeg de zaal uitleg over hun project en ontvingen de deelnemers een jurybeoordeling. Die van ons ging, waarschijnlijk door het uitlopende programma, de mist in…
Vervolgens werd duidelijk dat wij met onze 664 stemmen – dankjewel alle stemmers! – op een na de meeste stemmen hadden gekregen en werden eerst de derde en tweede prijswinnaars naar voren geroepen en werd onder tromgeroffel bekend gemaakt dat de Beweegroute Helvoirt de absolute winnaar was van ‘Kern met Pit 2019′. Even later stond onze hele groep van zo’n 50 man op het podium voor de fotosessie en kregen we een cheque van € 3000, geld dat naar de Natuurspeeltuin en de Belevingstuin gaat.
Wat een afsluiting van een geweldig project! Heel bijzonder om te ervaren dat een klein idee met de inzet van een zeer betrokken groep mensen kan uitgroeien tot een project dat zo verbindend is: Beweegroute Helvoirt!

Alle mensen uit Haaren en Helvoirt op de foto

Anne en Neowa