Film “Tous les Soleils” in HelvoirThuis

Liefhebbers van literatuur zal de naam Philippe Claudel zeer bekend in de oren klinken: als auteur van een aantal indrukwekkende romans zoals “Grijze Zielen”, “Schemering”, “Het verslag van Brodeck”. Minder bekend is dat Claudel ook filmregisseur is. En in tegenstelling tot de serieuze toon, die de meeste van zijn romans kenmerkt, is de film “Tous les Soleils” een heerlijk lichtvoetige Franse  tragikomedie uit 2011.

Het verhaal: de Italiaanse alleenstaande vader Alessandro (rol van Stefano Accorsi) woont al geruime tijd in Frankrijk. Hij doceert barokmuziek en deelt zijn huis met zijn puberdochter Irina (rol van Lisa Cipriani) en zijn would-be anarchistische broer Luigi (rol van Neri Marcore). Het voelt voor Alessandro, die al een aantal jaren weduwnaar is en nog steeds in een slepend rouwproces zit, alsof hij thuis twee tieners moet opvoeden. Wanneer zijn dochter voor de eerste keer verliefd wordt komt zijn leven echt op zijn kop te staan.

Recensenten roemen het feit dat de regisseur, Claudel, er in slaagt een eenvoudige, warme familiefilm rond het drietal te weven, die zonder meer erg aangenaam en onderhoudend is om te zien.

Vrijdag 23 februari | Film “Tous les Soleils” in HelvoirThuis | Aanvang 19.30 uur | Entree leden 55+ €5, niet-leden €6

Zoals gewoonlijk zijn de zaal en de bar om 19.00 uur open. Ook na de film is nog ruim gelegenheid om onder het genot van een drankje over de film na te praten.

U bent van harte welkom op 23 februari.

 

Filmclub Vereniging 55+,

Namens deze, Chrit van Enckevort