Film “RED JOAN” in HelvoirThuis

Na de indrukwekkende Australische film “The Piano” in januari en de vrolijke Franse film “Tous les Soleils” in februari vertonen we op vrijdag 22 maart de Engelse spionagethriller “Red Joan”

Het verhaal: terwijl de ruim 80-jarige Joan een rustig leven leidt, wordt ze plotseling gearresteerd door de Britse Politie en Geheime Dienst voor verraad en spionage. Geconfronteerd met de ernstige beschuldigingen gaan haar gedachten terug naar de dertiger jaren van de vorige eeuw. Als studente natuurkunde aan de Universiteit van Cambridge raakt ze bevriend met de excentrieke Sonya en haar neef Leo, beiden van Russische afkomst. Joan valt als een blok voor Leo. Wanneer ze, inmiddels briljant natuurkundige, een baan krijgt als assistent bij een geheim Brits project komt ze terecht in een tweestrijd tussen haar idealen en de liefde. 

De film uit 2018 wordt gedragen door de “Grand Dame” van de Engelse cinema, Judi Dench, bekend van veel James Bond-films en de films “Shakespeare in Love”, “Notes on a Scandal” en “Philomena”. De film is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Melita Norwood, beter bekend als de “Granny Spy”, die in de Jaren ’90 werd ontmaskerd als spion voor de Russische KGB.

Vrijdag 22 maart | Film “Red Joan” in HelvoirThuis | Aanvang 19.30 uur | Zaal en bar open om 19.00 uur | Entree leden 55+€5, niet-leden €6.

Uiteraard is de bar ook open na afloop van de film.

De film “Red Joan” is al weer de laatste film, die we dit voorjaar vertonen. Het feit dat de dagen weer langer worden betekent dat we onze filmzaal, De Huiskamer van HelvoirThuis, onvoldoende kunnen verduisteren om de film goed op het scherm te krijgen. Maar we gaan in het najaar weer verder. Want we zijn erg enthousiast over het aantal toeschouwers dat we elke keer weer kunnen verwelkomen. En natuurlijk ook over de positieve reacties die we vaak krijgen over de keuze voor de films. We laten U via dit blad zo spoedig mogelijk weten welke data we voor het najaar, oktober, november en december, hebben vastgelegd

Filmclub Vereniging 55+: Marian van Houten, Jolanda Moelands, Jeanette Poels, Adrie van Hattum, Louise Schulte, Chrit van Enckevort