Film “Mrs Harris Goes to Paris” in HelvoirThuis

Als U bij het lezen van de titel van dit artikel misschien denkt: he, die filmtitel heb ik al eens eerder gehoord. Dat kan. De film “Mrs Harris Goes to Paris”, uit 2022, draaide vorig jaar met groot succes in de bioscoop. En is nu al te zien in Helvoirt! Op vrijdag 15 december. In HelvoirThuis. Daar zijn we best wel trots op: zo snel, en deze film. Een heerlijke, sentimentele, hartverwarmende feelgoodfilm, die goede waarderingen kreeg in de pers en die bij heel veel bioscoopbezoekers prima in de smaak viel; en die naar onze mening goed past bij de sfeer van de komende Kerstdagen.

Het verhaal:

De Londense huishoudster Ada Harris (uitstekende rol van Lesley Manville) denkt dat haar eenzame leven ten goede verandert als ze in het bezit zou kunnen komen van een Christian Dior-jurk, waarvan ze een schitterend voorbeeld tegenkomt in een van haar werkhuizen. Met wat hilarische omwegen en het nodige geluk lukt het haar om naar Parijs te vertrekken. Daar aangekomen moet ze zich, als gewone vrouw, tussen de plaatselijke elite wringen om haar doel te bereiken. Dat lukt haar met verve en met haar doortastende optreden wordt ze een buitengewone inspiratiebron voor mensen die hun dromen durven te volgen.

Uit de beschrijving van de film zal duidelijk geworden zijn dat de film niet alleen voor modeminnende dames heel aantrekkelijk is maar voor iedereen, die van een onderhoudend avondje met een heerlijke, inspirerende, warme film houdt.

Vrijdag 15 december | Film “Mrs Harris Goes to Paris” in HelvoirThuis | Aanvang 19.30 uur | Entree leden 55+ €5, niet-leden €6.

Zoals altijd is de bar al om 19.00 uur open. En na afloop van de film is er in de bar nog ruim voldoende tijd om een drankje te nemen en wat na te praten over de film of om met bekenden bij te praten.

Met de film op vrijdag 15 december sluiten het filmjaar 2023 af. Maar we zijn er weer in het nieuwe jaar. U kunt vast vrijdag 26 januari 2024, vrijdag 23 februari 2024 en vrijdag 22 maart noteren als filmavond. Het programma staat nog niet helemaal vast maar we hebben een flink aantal kandidaatfilms op ons lijstje staan. En als U zelf tips hebt voor films, die volgens U de moeite van het vertonen waard zijn: laat het ons weten. We zullen er serieus naar kijken. ’t Hofblad van januari 2024 vertelt U meer.