Dopjes inzameling stopt helaas…

Jaren geleden zijn we ook hier in Helvoirt begonnen met de inzameling van dopjes. De reden? Recycling van deze dopjes leverde geld op voor de opleiding van blindengeleide honden. Vele Helvoirtenaren gaven gevolg aan de oproep om ook dopjes te gaan verzamelen voor dit goede doel. En zo verzamelden we bij ons thuis al deze dopjes tot we zo’n 8 volle vuilniszakken hadden en brachten die achtereenvolgens naar (bijna) Dongen, later Tilburg en de laatste tijd naar Boxtel, als enig overgebleven verzamelpunt in de regio.

Maar vanwege de daling van de kiloprijs van 15 naar 6,5 cent is inzameling voor Boxtel niet langer haalbaar en zou Utrecht de dichtstbijzijnde plek zijn om nog dopjes in te leveren. We hebben het niet echt uitgerekend, maar dat gaat meer kosten dan het oplevert…
Aldus moeten we helaas melden dat aan deze mooie actie nu een einde is gekomen.

Graag zeggen we u allen heel hartelijk dank voor uw hulp in de afgelopen jaren. We zijn ervan overtuigd dat we met z’n allen zeker elk jaar de kosten voor de opleiding van een blindengeleide hond hebben kunnen financieren en dat moeten er dus zo’n 6 of 7 zijn geweest!

Ria de Vries-Algra