Bourgondisch verantwoord eten met suikerziekte

Ontdek gezonde recepten onder begeleiding van een professionele kok en diabetesverpleegkundige

Op 22 oktober start in de Kooktuin te Esch een reeks van vier workshops ‘Gezond Koken’. Deze zijn gericht op mensen met suikerziekte die willen leren hoe zij gemakkelijk een gezonde maaltijd kunnen maken en zelf hun waardes beter onder controle kunnen houden. Tijdens de workshops maken de deelnemers gebruik van lokale producten, meestal direct uit de moestuin. De workshops zijn praktisch, informatief en gezellig. Voor meer informatie, contactgegevens en inschrijvingen ga je naar www.dekooktuin.com.

Lekker, praktisch en informatief
De workshops vinden eens per twee weken plaats op dinsdagavond van 17.30 tot 20.30 uur. In een groep van maximaal 10 deelnemers kook je onder begeleiding van een gediplomeerd kok (Catrien Kuijpers) en diabetesverpleegkundige (Irma Kuijs) een maaltijd die je daarna gezellig samen opeet. Naast allerlei recepten krijg je tijdens de workshops meer informatie over suikerziekte, leer je hoe jij jouw waardes door voeding kunt beïnvloeden en wissel je tips en ervaringen uit met andere deelnemers.

Bijzonder biologisch
De Kooktuin is een bijzondere plek met een prachtig wijds uitzicht op de velden. Daar ga je aan de slag met verse, onbewerkte producten of ingrediënten die je zelf plukt uit de moestuin. Je leert maaltijden koken zonder pakjes en zakjes, die lekker en goed zijn voor jouw lichaam.

Verantwoord en toch lekker
Catrien en Irma hebben beiden een passie voor lekker koken en eten. Zij laten in de workshops zien dat een gezonde maaltijd koken niet moeilijk is en zeker niet saai. Hun streven is om de deelnemers te laten ervaren dat gezond eten ook echt puur genieten kan zijn.

Deelname aan vier workshops inclusief maaltijd en educatie, kost € 100,-. Na afloop van elke workshop krijgen de deelnemers de recepten mee naar huis.

Meer informatie over de workshop of deelname hieraan, kun je vinden op www.dekooktuin.com.