ANWB AutoMaatje en medisch noodzakelijke ritten

ANWB AutoMaatje Vught is een vervoerservice voor minder mobiele inwoners van Vught, Cromvoirt en Helvoirt. AutoMaatje rijdt overdag, in de avonduren, het weekend en naar bestemmingen zowel binnen als buiten de gemeente Vught.

Ritten voor activiteiten, uitstapjes of bezoekjes aan familie en vrienden, bij hen thuis of bijvoorbeeld in een verpleeghuis, zijn op dit moment door de coronamaatregelen nog niet mogelijk, maar we vertrouwen er op dat dit op niet al te lang termijn wel weer mogelijk zal zijn.

ANWB AutoMaatje is gestart met de medisch noodzakelijke ritten en dit zijn ritten naar artsen, het ziekenhuis, maar ook ritten voor het halen van vaccinatie Covid-19.  Bent u minder mobiel en heeft u geen vervoer dan kunt u gebruik maken van AutoMaatje. U kunt zich hiervoor aanmelden via het telefoonnummer onderaan deze brief. Wij nemen daarna telefonisch contact met u op en zullen enkele vragen stellen en aanvullende informatie geven over het vervoer met AutoMaatje.
De chauffeurs/vrijwilligers van ANWB AutoMaatje rijden met hun eigen auto.

De chauffeur komt u op de afgesproken tijd ophalen. Wij geven het tijdstip en de naam van de chauffeur telefonisch aan u door. De chauffeur loopt, indien gewenst, met u mee naar de wachtkamer of mee naar de ruimte voor het halen van de vaccinatie en brengt u daarna weer naar huis. Uw rollator (inklapbaar) kunt u eventueel meenemen.
De chauffeur ontvangt een kleine onkostenvergoeding voor de rit van € 0.30 per kilometer, (plus eventuele parkeerkosten), berekend vanaf het huisadres van de chauffeur. Deze vergoeding betaalt u, aan het eind van de rit, contant aan de chauffeur. Het is praktisch als u met kleingeld betaald en zo mogelijk wisselgeld bij u heeft.

In de brochure staat dat u minimaal twee dagen van tevoren een rit kunt aanvragen.

Een afspraak voor vaccinatie kan soms op korter termijn zijn. U kunt dan toch contact met ons opnemen en wij kijken of er eventueel nog een chauffeur is die gelegenheid heeft om u naar de vaccinatielocatie te rijden.
ANWB AutoMaatje Vught volgt de richtlijnen van het RIVM. Wij verzoeken u daarom het mondkapje te dragen als u wordt opgehaald. De chauffeur draagt ook een mondkapje.

Blijf thuis bij hoesten, verkoudheid, koorts of als u de afgelopen week in contact bent geweest met een persoon die corona heeft. U kunt de rit dan afmelden via onderstaand telefoonnummer of eventueel de voicemail inspreken met uw naam en adresgegevens.

Wilt u graag meer informatie over ANWB AutoMaatje, wilt u er gebruik van maken voor een medische afspraak of het halen van de vaccinatie Covid-19 of wilt u zich inschrijven als deelnemer dan kunt u contact opnemen met Margriet Jansen via telefoonnummer 073 – 206 8140 (ma. t/m vr. tussen  9.00 – 13.00 uur) of u kunt mailen naar automaatje@welzijnvught.nl  – meer informatie kunt u ook vinden via de link  https://welzijnvught.nl/anwb-automaatje-2/