ANWB AutoMaatje is officieel van start….

Wethouder Toine van de Ven heeft, vandaag 20 april 2021, een officieel corona-proef startschot gegeven, niet met een autoritje, maar door het aansnijden van een taart!

Sinds een aantal weken rijdt AutoMaatje medisch noodzakelijke ritten voor inwoners van Vught, Cromvoirt en Helvoirt, zowel naar locaties binnen als buiten de gemeente, zoals het ziekenhuis, de dokter en locaties voor vaccinatie Covid-19. Binnenkort hoopt AutoMaatje ook te kunnen uitbreiden met ritten voor bezoekjes naar familie, vrienden, activiteiten of andere uitstapjes.

‘Ik moest mijn vaccinatie halen in Berghem en belde AutoMaatje.

Echt fijn dat ze je thuis komen ophalen, op de vaccinatielocatie blijven wachten en je weer thuisbrengen, maar ook het gezellige praatje onderweg met Ria heeft mij goed gedaan.

Je bent er toch effe tussenuit. Hopelijk kan ik binnenkort met AutoMaatje ook bij mijn zus in Schijndel op bezoek’, aldus een deelnemer van AutoMaatje’.

AutoMaatje maakt het mede mogelijk dat inwoners, met een verminderde mobiliteit, vaker en gemakkelijker de deur uitkunnen en minder afhankelijk zijn. Een vrijwillig chauffeur rijdt inwoners tegen een onkostenvergoeding van 0.30 per kilometer, zowel overdag, ‘s avonds als in het weekend.  We verwachten dat er binnenkort meer mensen van AutoMaatje gebruik gaan maken en dan zijn er ook meer chauffeurs nodig. Geïnteresseerd om chauffeur of dagdeel planner te worden of als deelnemer gebruik te gaan maken van AutoMaatje? Neem dan contact op met Margriet Jansen via telefoonnummer 073 – 206 81 40 (ma. t/m vr. 9.00 – 13.00 uur) of mail naar automaatje@welzijnvught.nl.