Corona

Nu corona grotendeels onder controle is kunnen we gelukkig weer deelnemen aan activiteiten. Daar is echter een coronapas met een QR code voor nodig.
Over de coronapas hebben we het een en ander verzameld. We hopen dat er iets bijzit wat voor jou van belang is:

  1. Voor algemene informatie over het aanvragen van een papieren coronatoegangsbewijs, klik hier.
  2. Voor informatie over het telefonisch aanvragen van een papieren coronatoegangsbewijs, klik hier.
  3. Hoe je de coronapas dient te gebruiken staat hier.
  4. Hoe het HelvoirThuis met de coronapas omgaat tref je hier aan.

Heb je ondanks al deze informatie toch nog hulp nodig, mail dan naar info@55plushelvoirt.nl of bel naar 0411 643794.

In maart 2020 schreven we hier:

Nu we allemaal in de ban zijn van dat vreselijke virus willen wij juist nu als vereniging er voor elkaar zijn! Vandaar deze speciale plek, genaamd Corona. Hier komen allerlei tips van en voor onze leden.

Het begint uiteraard met de vraag wie van ons beschikbaar is om anderen te helpen. Als je wil helpen meld je dan aan via info@55plushelvoirt.nl of bel een van onze bestuursleden. Hun gegevens vind je hier.

Vervolgens kun je natuurlijk ook juist een hulpvraag hebben. Als dat zo is stuur dan ook een mailtje naar info@55plushelvoirt.nl of bel een bestuurslid.

De tips gaan we hier publiceren. Dat doen we met een korte omschrijving en vervolgens, zoals hier boven met een blauwe verwijzing. Door daar op te klikken kom je bij de betreffende tip terecht.

tip 1: videobellen met je (klein)kinderen.
WhatsApp is een veel gebruikt én gratis middel om berichten te sturen en te bellen. Heb je dat nog niet op je telefoontje? Lees dan hier hoe je WhatsApp installeert op je Apple of op je Android (meestal Samsung).

tip 2: je hoeft je niet te vervelen!
Hier gaan we een allerlei ideeën weergeven die het thuis zitten kunnen veraangenamen. Klik hier voor verdere informatie.

tip 3: tips voor het krijgen van een luisterend oor:
In Nederland kennen we mooie mogelijkheden om je verhaal of je zorgen kwijt te kunnen. Klik hier om daar meer over te lezen.
Is het een idee om binnen onze vereniging tot een telefooncirkel te komen? Wil je daaraan meedoen meld je dan aan via info@55plushelvoirt.nl of bij een van de bestuursleden.

tip 4: spelletjes!
Regelmatig een spelletje doen houdt de hersenen fit en is goed voor de ontspanning. Even de zorgen vergeten…  Plus online geeft er hier een heleboel.

tip 5: lokale bedrijven bezorgen thuis! en ook boeken kun je gratis lezen. Klik hier voor meer informatie.

tip 6: hou je van musea, theater of muziek? hier vind je (steeds nieuwe) verwijzingen.

tip 7: 100 activiteiten bij dementie. Weliswaar geeft Alzheimer Nederland deze opsomming als gezamenlijke activiteit met mensen met dementie, maar wellicht zitten er ook voor jou leuke bezigheden tussen. Bezig blijven en de hersenen aan het werk zetten heeft immers een positief effect op alle mensen.

tip 8: houd je van gedichten? Er zullen hier ongetwijfeld meer komen staan…

tip 9: In plaats van een busreis er naar toe hierbij enkele virtuele binnen kijkjes in paleizen.

tip 10: de Keukenhof bezoeken? Het kan via dit filmpje.

tip 11: pas op voor criminaliteit! Helaas maken criminelen misbruik van de corona crisis. Lees hier waar je op moet letten.

tip 12: Wil je in beweging blijven? Hier vind je de suggesties van Fysiotherapie Helvoirt.