Lezingen

Lezing van Cees Slegers: Helvoirt in Het Nieuwe Brabant

Op woensdag 24 november geeft Cees Slegers een lezing in het HelvoirThuis. Cees Slegers is vooral bekend van zijn boeken en talrijke verhalen over de cultuurhistorie van Brabant. De lezing wordt georganiseerd door de Vereniging 55+. Door Corona zijn er geruime tijd geen lezingen gehouden.

Cees Slegers, geboren in Cromvoirt (1944) en woonachtig in Helvoirt, zal niet alleen over Helvoirt vertellen, maar houdt het wat breder: Helvoirt in het snel veranderende Brabant. Onze provincie was lange tijd een achtergebleven gebied met veel woeste grond en veel armoede. Maar zo’n honderd jaar geleden begon dat te veranderen. Tussen de twee wereldoorlogen begon de bloei van het rijke Roomsche leven. Na de oorlog was er Het Nieuwe Brabant van Jan de Quay met industrialisatie en ruilverkaveling. De belangstelling voor de kerk liep vanaf de jaren zestig terug. Veel ouderen van nu hebben deze ontwikkeling nog zelf meegemaakt.

Cees Slegers put uit zijn eigen, rijke ervaring maar ook uit zijn studies naar de cultuurhistorie van Brabant, Den Bosch, Cromvoirt en Vught. Cees kan boeiend vertellen. Mis deze lezing dus niet!

De lezing in het HelvoirThuis begint om 19.30 uur en duurt, inclusief een korte pauze, ongeveer anderhalf uur. Inloop vanaf 19.00 uur. De dan geldende corona-richtlijnen zullen bij de lezing in acht worden genomen.

Voor deze lezing is de entree 4 euro voor leden van Vereniging 55+, voor niet-leden 6 euro, contant te voldoen op 24 november in het HelvoirThuis. De koffie/thee is inclusief. Belangstellenden uit Helvoirt die geen vervoer hebben, kunnen dit laten weten via e-mailadres: annemarievh1@hotmail.com. U wordt dan opgehaald en thuisgebracht.

Wij hopen u te ontmoeten bij deze lezing.

De werkgroep Lezingen Vereniging 55+
Annemarie van Hoof, Edward de Vries, Andries Weitenberg, Peter Corvers