Kaarten

Kaarten of beter gezegd kaartspelen wordt gespeeld met een set (speel)kaarten. De kaartspelen worden allereerst onderverdeeld in spelen die de welbekende speelkaarten (Harten, Ruiten, Klaveren en Schoppen) gebruiken en de overige spelen, die eigen sets kaarten hebben. De oudste sporen van het kaartspel in Europa dateren uit de periode 1370-1400, met één vroegere vermelding van kaarten in Italië in 1299. De oudste vermelding in de Lage Landen dateert uit 1379.

De aard en het doel van het spel kan sterk verschillen. Het doel van een kaartspel kan zijn het halen van slagen (bridge, rikken), of het halen van punten (hartenjagen, klaverjassen, puntjassen, bieden) of het verzamelen of wegspelen van zo veel mogelijk kaarten (patience, jokeren). Sommige spelen kunnen met enig recht als een denksport betiteld worden, zoals bridge, andere zijn puur tijdverdrijf zoals patience. Weer andere zijn gokspelen zoals poker waarbij soms veel geld over tafel gaat, of een gezelschapsspel zoals jokeren. Spelregels van hetzelfde spel kunnen van regio tot regio verschillen.

De kaartavonden in de Huiskamer van het HelvoirThuis willen vooral de gelegenheid aan onze leden bieden om op een ontspannen manier, samen met anderen te kaarten en wel jokeren of rikken. Je hoeft je niet vooraf aan te melden. Kom gewoon gezellig kaarten!

Wanneer: elke 2e en 4e dinsdag van de maand

Tijd: van 19.30 uur – 22.30 uur.

Deelname is gratis. Consumpties voor eigen rekening. Voor informatie:
Activiteitenleidsters: Sjaantje Traa, ( 642389 ) en Annie Pollaerts, ( 641723 )