Bridge

Bridge is een denksport. Je speelt het met speelkaarten en daardoor lijkt het op andere kaartspelletjes, zoals klaverjassen en boerenbridge. Maar klaverjassen bestaat alleen in Nederland en zelfs dan heeft nog iedereen andere spelregels. Dat zie je bij meer kaartspellen, zoals bij pesten.
Bridge is anders. Bridge is een soort grote puzzel: je moet goed nadenken, je concentreren en samenwerken. Maar je speelt het altijd met andere mensen! Soms speel je zelfs met een heel team. Bridge is dus niet alleen leuk, maar ook heel gezellig. Je kunt bridgen met vrienden, op een club, of meedoen aan wedstrijden en competitie.

Bridge speel je altijd met een partner. Je speelt twee tegen twee, dus je zit met zijn vieren aan tafel. Iedereen krijgt 13 kaarten, waarna het spel begint. Dat bestaat uit twee delen.
Eerst ga je bieden. Dat betekent dat je met speciale biedkaarten aan je partner kunt vertellen wat voor kaarten je ongeveer hebt. Zo kom je erachter of je samen goede kaarten hebt. Door te bieden bepaal je ook hoeveel slagen iedereen moet maken en welke kleur troef is.
Daarna ga je spelen. Dat gaat dus in slagen: iedereen legt een kaart op tafel, en de hoogste kaart wint de slag. De leider moet proberen minstens zoveel slagen te halen als hij heeft geboden. De tegenstanders proberen dit te voorkomen door zelf veel slagen te winnen.
Eén spelletje bridge is klaar na ongeveer 8 minuten. Als je een paar spelletjes hebt gehad ga je naar een andere tafel met andere tegenstanders. Je komt dus veel mensen tegen. Dat maakt bridge een heel gezellig spel.

We hebben binnen onze vereniging ook een bridgeclub. Wij spelen in het HelvoirThuis op vrijdagmiddag bridge voor de ontspanning en plezier.
Kom eens zonder verplichting vrijblijvend kennis maken met het spel of om meteen te bridgen. Iedereen kan deel nemen, de enige eis die gesteld wordt is dat je lid bent of wordt van V55+.(Consumpties zijn voor eigen rekening.)
Kom gewoon eens mee doen op vrijdagmiddag vanaf 13.30 uur in de Vincent van Goghzaal.
Deelname is gratis er worden geen eisen gesteld aan het niveau waarop u speelt.
Voor informatie: Ans Hes, activiteitenleider, ( 06  2930 9699 ) of Martien van de Ven
( 06 5434 3249 )