Bewegen moet

Op woensdagmorgen zijn een drietal groepen actief in de sportzaal. Ze zijn in ’t hofblad aangeduid met de benamingen “Bewegen Moet!!”I, “Bewegen Moet!!” II en gymnastiek. De deelnemers aan deze groepen zijn wekelijks aan het bewegen onder leiding van een kundige, enthousiaste, belangstellende en meelevende  vakvrouw, Lia Hulsen. Het is in de groepen gezellig, soms fanatiek, altijd meelevend, kortom een goede sfeer, om wekelijks naar uit te kijken. Vele onderdelen van het lichaam worden betrokken bij het bewegen, met behulp van eenvoudige hulpmiddelen, zoals een lint, al dan niet rekbaar, een bal, hard of zacht, groot of klein, een knots, soms zwaaiend, soms staand enz. Deze eenvoudige hulpmiddelen moeten genoemd worden, omdat sommige lezers zullen zeggen dat ze al iedere maand, of iedere veertien dagen of zelfs iedere week naar de sportschool gaan. Dat is ook heel goed, maar thuis heb je die toestellen niet om tussendoor ook eens wat te doen. Want één keer in de maand, of veertien dagen of week is eigenlijk te weinig. Je zou minstens enkele oefeningen vaker moeten doen, liefst dagelijks en met eenvoudige hulpmiddelen kan dat, maar niet met die ingewikkelde toestellen van de sportschool. Kortom kom naar de groepen die op woensdagmorgen onder leiding van vakvrouw Lia oefeningen doen, die thuis herhaald kunnen worden.

De gegevens van de groepen zijn als volgt.

Groep “Bewegen Moet!!”I is gemengd, vrouwen en mannen en begint om 9.00 uur. Contactpersoon: vacature

Groep “Bewegen Moet!!”II is ook gemengd en begint om 9.45 uur. Contactpersoon is Corry Assink, ( 641708 ).

De groep genaamd “gymnastiek” bestaat het langste en oefent voornamelijk vanaf en achter een stoel, is ook gemengd en begint om 10.45 uur.

Na afloop van de oefeningen van iedere groep is er een gezellig samenzijn om de onderlinge sfeer te bevorderen cq handhaven en de persoonlijke en dorpse nieuwtjes uit te wisselen.

Deelname staat open voor de leden van V55+ en kost € 45,– per half jaar, hetwelk per automatische incasso wordt ingehouden.

Op dit moment (januari 2019) zijn de groepen “Bewegen Moet!!”I en gymnastiek vol. Bij de groep “Bewegen Moet!!” II kunnen nog enkele mensen geplaatst worden.