Ik Pas 

Op 14 februari, na de carnaval, start de landelijke campagne Ik Pas. Ik Pas is een jaarlijkse terugkerende actie in Nederland voor tijdelijk geen alcohol drinken.

Bijna elk land heeft wel een soortgelijke actie: denk aan Dry January in Engeland en OcSober in Australië. Allen hebben ze een soortgelijke insteek: Gezamenlijk zetten we ons alcoholgebruik even op pauze 

Wat is Ik Pas?

Ik Pas is een uitdaging aangaan met jezelf. Je zetjouw alcoholgebruik een maand op pauze, om eens te kijken wat het met je doet. Heb je onbewust een patroon ontwikkeld waarbij je vrijwel dagelijks alcohol drinkt? Wil je zien wat er gebeurt als je dat gewoontegedrag doorbreekt? Wil je fris aan de lente beginnen? Je fitter voelen, meer energie hebben, misschien wat afvallen? Dan is Ik Pas iets voor jou! Ik Pas vraagt je niet om nooit meer alcohol te drinken, maar om je alcoholgebruik even op pauze te zetten. Kortom, een mooie uitdaging om samen met collega’s, vrienden, familie of kennissen aan te gaan! Aanmelden kan via www.ikpas.nl/aanmelden.

Wanneer?

Je kunt kiezen uit 2 varianten.

De 40 dagen actie loopt van Aswoensdag tot en met de zondag voor Pasen, tijdens de traditionele vastenperiode tussen carnaval en Pasen. Dit jaar is dat van woensdag 14 februari 2018 tot en met zondag 25 maart 2018.

De 30 dagen actie beslaat bijna een maand en begint altijd op 1 maart, dit jaar op een donderdag. De actie loopt dan tot en met 30 maart 2018.

Wat levert het jou op?

Uit onderzoek blijkt dat maar liefst 70% van de deelnemers een halfjaar na de actie nog steeds ruim 30% minder drinkt dan voor de deelname aan Ik Pas.

Door geen alcohol te drinken voel je je fitter. Dit wordt door 54.3% van de deelnemers bevestigd. Een aantal deelnemers maakte bijvoorbeeld ook melding van persoonlijke toptijden bij ‘t hardlopen.

Meedoen met Ik Pas betekent je gewoontes doorbreken. Maar liefst 43,5% van de deelnemers heeft het gevoel dat ook echt te hebben gedaan.